Από το βήμα ημερίδας του ΕΛΙΝΥΑΕ που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων θα υλοποιηθούν. 

 Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε στην ομιλία του: «Πέρα από την ασφάλεια και την υγεία, υπάρχει ανασφάλεια σε όσους εργάζονται και απελπισία σε όσους έχασαν την δουλειά τους. Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο και διεξάγουμε μία δύσκολη και πρωτόγνωρη διαπραγμάτευση. 

Εκ μέρους της κυβέρνησης, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα χάσουμε τον δρόμο της υπεράσπισης των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας. 

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού, για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με το πραγματικό τους περιεχόμενο, ώστε να δοθεί φωνή και όπλα στους εργαζόμενους, καθώς και η αναδιοργάνωση και ενίσχυση του σώματος επιθεώρησης εργασίας, όσα καθορίσαμε σαν βασικές μας προτεραιότητες είναι δρομολογημένα και θα προχωρήσουν».