Μεγάλη υποδοχή επεφύλαξαν στα group των Αυστριακών συνταξιούχων που αφίχθηκαν σήμερα στο Διεθνή Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου για τέταρτη κατά σειρά εβδομάδα, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου.

Επτά αεροπλάνα μετέφεραν και πάλι συνολικά 1.500 επιβάτες από τη Βιέννη, το Ίνσμπρουκ και το Γκρατς της Αυστρίας.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εργάστηκαν συστηματικά όλοι οι φορείς του νησιού έχοντας σαν στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για τη Ρόδο. Οι φορείς του νησιού πραγματοποιούν σειρά εκδρομών και επισκέψεων σε παραδοσιακούς οικισμούς, αξιοθέατα και αρχαιολογικά μνημεία του νησιού αλλά και σε άλλα τουριστικά θέλγητρα της Ρόδου προκειμένου οι επισκέπτες να το γνωρίσουν από κοντά. Συγκεκριμένα πραγματοποιούν εκδρομές στη Σύμη, τη Φιλέρημο, τις Πεταλούδες, τον Έμπωνα αλλά και εκδρομές με ημερόπλοια. Έχουν, επίσης, προγραμματίσει σειρά εορτών και πολιτιστικών εκδηλώσεων μεριμνώντας για τη διασκέδασή τους.

Οι τοπικοί τουριστικοί φορείς έχουν προγραμματίσει καθημερινές επισκέψεις στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου αλλά και στη σύγχρονη πόλη του νησιού έτσι ώστε να τονωθεί η τοπική αγορά. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 12 Μαΐου, αναμένεται να έχουν εισρεύσει στην τοπική αγορά περίπου 3.000.000 ευρώ, η δε τοπική οικονομία αναμένεται να ωφεληθεί από το πρόγραμμα αυτό κατά 5.000.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διακοπών των Αυστριακών Συνταξιούχων ολοκληρώνεται με επιτυχία την ερχόμενη εβδομάδα με την άφιξη του τελευταίου γκρουπ. Σήμερα καλωσορίζουμε μαζί με τους φίλους Αυστριακούς επισκέπτες μας και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων και πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Κάρλ Μπλέχα (Karl Blecha) με τον οποίο μας συνδέει μία ειλικρινής φιλία. Τις ημέρες της παραμονής του στη Ρόδο θα έχουμε συναντήσεις εργασίας προκειμένου το πρόγραμμα αυτό να εφαρμοστεί και τις επόμενες τουριστικές περιόδους.

Η έλευση των φίλων Αυστριακών κατά τους μήνες που η τουριστική κίνηση στη Ρόδο είναι ελάχιστη, θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση της επίτευξης του μεγάλου μας στόχου, που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί μας. Τους καλωσορίζουμε λοιπόν στη φιλόξενη Ρόδο μας και τους ευχόμαστε καλή διαμονή».

 

TAGS