Ένοχη κρίθηκε σήμερα η 26χρονη Βρετανίδα που κατηγορείται ότι έπνιξε το παιδί της με σεντόνι,  λίγα λεπτά αφότου το γέννησε, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στα Μάλια της Κρήτης τον Ιούλιο του 2008.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο η κατηγορούμενη είχε αθωωθεί, ωστόσο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ανατολικής Κρήτης την έκρινε ένοχη για παιδοκτονία, αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Η 26χρονη έχει δικαίωμα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, αν ωστόσο δεν προχωρήσει στην αίτηση αναίρεσης και η απόφαση του δικαστηρίου καταστεί αμετάκλητη, θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για να εκτίσει την ποινή της σε ελληνική φυλακή.

Η τραγική υπόθεση

Τον Ιούλιο του 2008 η 26χρονη Βρετανίδα είχε έρθει για διακοπές στην Κρήτη με την αδερφή της και μια φίλη τους. Ήταν έγκυος, χωρίς να γνωρίζει ότι βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Μια από τις πρώτες ημέρες των διακοπών της, βγήκαν για διασκέδαση και τα ξημερώματα έφυγε από το μπαρ, πήγε στο δωμάτιο της και στις 4.30 γέννησε ένα αγοράκι. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό καθώς δεν ανέπνεε. Όταν όμως οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο ξενοδοχείο, βρήκαν το μωρό δεμένο μέσα σε μια πετσέτα μπάνιου και ένα σεντόνι.

Η 26χρονη που έχει αλλά δυο παιδιά κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε το θάνατο του μωρού με ασφυξία, καθώς η νεκροψία έδειξε ότι βρέθηκε αέρας στα πνευμόνια του.  Στην απολογία της στο δικαστήριο είχε πει ότι ήθελε να κρατήσει το παιδί, γιατί στην πατρίδα της η απόκτηση και τρίτου παιδιού της δίνει προνόμια, αλλά πίστεψε ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό...