Αποδεικτικό υλικό για τη δράση κυλωμάτων δουλεμπόρων εξετάζει η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφορικών και όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση σύντομα θα προβούν σε ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, που υπηρετούν σε υπηρεσίες αλλοδαπών και άλλα καίρια πόστα, φέρονται να είναι μέλη κυκλωμάτων δουλεμπόρων, οργανώνοντας μεταφορές μεταναστών, παρέχοντας «κάλυψη», εκδίδοντας άδειες σε χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, ή προσφέροντας «υπηρεσίες» παντός τύπου στους δουλεμπόρους.

Για την υπόθεση έχουν περιέλθει έγγραφα και πληροφορίες στις αρχές, από το 2013, οπότε και ξεκίνησε η έρευνα, η οποία στρέφεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και απ' ό,τι φαίνεται πλησιάζει στο τέλος της, καθώς υπάρχουν αρκετά στοιχεία.

«Να είναι βεβαία η ελληνική κοινή γνώμη ότι αν από την έρευνα της Αστυνομίας εντοπισθούν επίορκοι αστυνομικοί ή διαπλεκόμενοι υπάλληλοι όχι μόνο θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη αλλά θα αποτελέσουν το πρώτο σημαντικό βήμα πάταξης της διαφθοράς εντός του Σώματος και ένα καλό μάθημα του τρόπου με τον οποίο το Υπουργείο θα χειρίζεται τέτοιες υποθέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.