Σκηνές πανικού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπου προσέκρουσε το φέρρυ μπόουτ «Ανω Χώρα 2» με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να τραυματιστούν. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα μεταξύ των τραυματιών είναι έξι παιδιά και δύο συνοδοί καθηγητές, που πήγαιναν εκδρομή και οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

Επίσης άλλα τρία άτομα, μία γυναίκα, ένα παιδί και ένας παππούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Φιλιάτες. Μέχρι στιγμής τα αίτια της πρόσκρουσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και οι έρευνες των Λιμενικών Αρχών για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος συνεχίζονται.

Στο πλοίο επέβαιναν 187 επιβάτες, 35 ΙΧ, τρία φορτηγά και τρία λεωφορεία.

Σύμφωνα με το Λιμενικο Σώμα, τα οχήματα που υπέστησαν ζημιές βρίσκονταν στον προβλήτα του λιμανιού και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίς υπήρξε πιθανότατα κάποιο μηχανικό πρόβλημα στον καταπέλτη.

Συνεχίζουν την εκδρομή

Μετά την περιπέτεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με την πρόσκρουση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Άνω Χώρα 2» στην προβλήτα, οι μαθητές της Β' Λυκείου της Κέρκυρας και οι τέσσερις καθηγητές που τους συνοδεύουν συνεχίζουν την εκδρομή τους για τη Θεσσαλονίκη.

Από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη. Ο πλοίαρχος αρχικά συνελήφθη από του λιμενικούς και στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.