Την αντίδραση του Γιάννη Μπουτάρη προκάλεσε η απόφαση Παπαγεωργόπουλου να προχωρήσει λίγο πριν την αλλαγή σκυτάλης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή έξω από το Δημαρχείο. 

«Λειτουργούμε με βάση τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου», λέει η πλευρά Παπαγεωργόπουλου. «Το δημοτικό συμβούλιο άλλα αποφάσισε για τον ανδριάντα και επιπλέον υπάρχει και το εθιμικό δίκαιο που λέει ότι στο μεσοδιάστημα έως την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής αποφεύγονται δεσμευτικές κινήσεις από την απερχόμενη διοίκηση», λέει η πλευρά Μπουτάρη.

Σε σχέση με τον ανδριάντα του Καραμανλή, για τον οποίο πολύς λόγος έγινε, τόσο για την αισθητική του όσο και για το χώρο όπου έπρεπε να τοποθετηθεί, το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε πρόταση Μπουτάρη για να τοποθετηθεί στο παραλιακό μέτωπο, στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς». Η τοποθέτησή του, όμως, απαιτούσε μελέτη ασφαλούς εγκατάστασης και γνωμοδότηση από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Σε μία από τις τελευταίες πριν από τις εκλογές, συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου  πάρθηκε απόφαση για προσωρινή εγκατάσταση του ανδριάντα στο πάρκο μπροστά από το νέο δημαρχείο προκαλώντας την αντίδραση του νέου δημάρχου.