Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με θέμα για την ποδοσφαιρική βία, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ, του Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή, αλλά και εκπροσώπων της UEFA και της ΕΠΟ με θέμα την ποδοσφαιρική βία.

Ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συζήτηση, που έγινε υπό την προεδρία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο ήταν απόλυτα ειλικρινής και έγιναν κατανοητές και οι κόκκινες γραμμές της UEFA, αλλά και οι ανυποχώρητες θέσεις της κυβέρνησης να παταχτεί η βία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελλάδας, αλλά και στα γήπεδα άλλων αθλημάτων, για να μην ξεχνάμε τι έχει γίνει κατά καιρούς στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, ακόμα και στο πόλο.

Πιστεύω ότι μετά το τέλος αυτής της σύσκεψης έχουν γεφυρωθεί πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις κράτους - ΕΠΟ και κράτους - UEFA, σε μία κοινή προσπάθεια να καταπολεμηθεί η βία και όλες οι πρωτογενείς πηγές της.

Ξεκαθαρίστηκε στον κ. Ινφαντίνο, ότι δεν υπάρχει θέμα αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ και θα διασφαλιστεί μέσα στο νομοσχέδιο.

Υπήρξε, επίσης, πολύ σημαντική σύγκλιση και στο μείζον θέμα της συμμετοχής τακτικών δικαστών στις αντίστοιχες αθλητικές επιτροπές, αλλά χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε υπουργική ανάμειξη. Και στο θέμα αυτό, η λύση θα δοθεί σε συνεργασία με την ΕΠΟ.

Να τονίσω, για μία ακόμη φορά, ότι οι ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισαν και στον κ. Ινφαντίνο, ότι δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, με το ενδεχόμενο GREXIT, αλλά ζητάμε και την εσωτερική διεργασία UEFA - ΕΠΟ, ώστε να βοηθηθούμε στο αιτούμενο, που είναι η καταπολέμηση της βίας, όπως ανέφερα.

Τέλος είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω την πλήρη ικανοποίησή μου για τις θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι βουλευτές όλων των παρισταμένων κομμάτων, που αποδεικνύει ότι η βία και η αντιμετώπισή της δεν έχει κομματικά πρόσημα» κατέληξε ο Υφυπουργός.