current views are: 3

29 Απριλίου 2015
Δημοσίευση15:39

Απίστευτο βίντεο με το ξύλο και τις καρεκλιές στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε κλίμα έντασης και με εκατέρωθεν καταγγελίες διεξάγεται το 43ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δημοσίευση 15:39’
αρθρο-newpost

Σε κλίμα έντασης και με εκατέρωθεν καταγγελίες διεξάγεται το 43ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε κλίμα έντασης και με εκατέρωθεν καταγγελίες διεξάγεται το 43ο συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, όπου οι συνδικαλιστές έφτασαν σε σημείο να πιαστούν στα χέρια. 

Από τη Δευτέρα και έπειτα, στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται οι αντεγκλήσεις: Στο επίκεντρο βρίσκεται η συμμετοχή ή μη αντιπροσώπων από 33 σωματεία με οικονομικές εκκρεμότητες.

Οι παρατάξεις «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ τάχθηκαν κατά της συμμετοχής τους και την πρώτη μέρα αποχώρησαν από τη σχετική διαδικασία νομιμοποίησης. 

Οι υπόλοιπες παρατάξεις τις κατήγγειλαν ότι προέβησαν σε αυτή την κίνηση για να δημιουργήσουν τεχνητή έλλειψη απαρτίας. 

Ακολούθησαν λεκτικές αψιμαχίες μεταξύ συνέδρων, ενώ ο επικεφαλής της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΑΣΚ-ΟΤΑ) Βασίλης Γκιτάκος κατήγγειλε τον απερχόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θέμη Μπαλασόπουλο ότι επιχείρησε να τον χτυπήσει με μπουκάλι και ποτήρι. Σε ανακοίνωσή της η ΑΣΚ-ΟΤΑ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί στελέχη της παράταξης του κ. Μπαλασόπουλου (Συνδικαλιστική Ανατροπή) για «δημιουργία τεχνητού κλίματος έντασης και πόλωσης προβαίνοντας σε τραμπουκισμούς κατά συνδικαλιστών…».

Πέραν αυτών, από το βήμα του συνεδρίου εκφράστηκαν προβληματισμοί για την κατάσταση των ΟΤΑ και για τους εργαζόμενους σε αυτούς, όπως η διάθεση των αποθεματικών στην ΤτΕ, τα κενά σε προσωπικό εξαιτίας του περιορισμού των προσλήψεων, η ελαστική απασχόληση, οι απολύσεις-διαθεσιμότητες, ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης του τομέα αποκομιδής απορριμμάτων κ.λπ.

Οι εργασίες του συνεδρίου, που πραγματοποιούνται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ολοκληρώνονται απόψε το βράδυ, ενώ αύριο οι σύνεδροι θα εκλέξουν τα όργανα της Ομοσπονδίας, αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπους στα Ταμεία.


σχετικα αρθρα