Αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που ρυθμίζει ζητήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Παρασκευή 8 Μαΐου. Με αυτό όπως είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ρυθμίζονται άμεσα θέματα που είναι αναγκαία για να λειτουργήσουν τα σχολεία στην ώρα τους.

Ο κ Κουράκης αναφέρεται στις αλλαγές που επέρχονται με το νομοσχέδιο και αφορούν από την μια το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και μια σειρά αλλά ζητήματα όπως η αλλαγή της διαδικασίας εισαγωγής σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, η ανασύσταση των τομέων και των ειδικοτήτων στην Τεχνική –Επαγγελματική εκπαίδευση αλλά και στο σύστημα επιλογής των διευθυντών των σχολείων.

Προαναγγέλλει και άλλες παρεμβάσεις στον χώρο της Παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, που θα γίνουν μετά από διάλογο με τους ενδιαφερομένους φορείς και μελέτη , όπως λέει, για την ειδική αγωγή αλλά και τα πανεπιστήμια.

Επίσης αναφέρει πως με άλλες διοικητικές πράξεις θα ρυθμιστούν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση , όπως για παράδειγμα η κάλυψη των κενών δασκάλων -καθηγητών που ίσως , όπως αναφέρει, φτάνουν τα 25.000.

Τέλος, ο κ. Κουράκης προαναγγέλλει ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για την προώθηση του μακροπρόθεσμου στόχου της κυβέρνησης , που είναι η ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.