Θέματα με μεγάλες απαιτήσεις από τους υποψήφιους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν τα σημερινά, στα Μαθηματικά, με τις ερωτήσεις στη Νεοελληνική Λογοτεχνία να είναι κλιμακούμενης δυσκολίας. Όπως είπαν οι υποψήφιοι στα Μαθηματικά, τα θέματα ήταν σαφώς δυσκολότερα από πέρυσι, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν ότι απαιτούσαν πολύ χρόνο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα άλλωστε ήταν η σωστή διαχείριση του τρίωρου που είχαν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι.

Όσο για την Λογοτεχνία, η εξεταστική επιτροπή επέλεξε Διονύσιο Σολωμό και την Επτανησιακή Σχολή, καθώς και ερωτήσεις κλιμακούμενης δυσκολίας. Σε κάθε περίπτωση οι ερωτήσεις και τα θέματα, όπως σχολιάζουν υποψήφιοι και καθηγητές, είναι περισσότερο απαιτητικά από πέρυσι.

Tα σημερινά θέματα, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι:

-Μαθηματικά

-Νεοελληνική Λογοτεχνία

Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαΐου με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
 
Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών γενικών λυκείων θα αρχίσουν στις 27 Μαΐου.
 
Φέτος η μείωση των εισακτέων κατά 10.250 θέσεις αναμένεται να αφήσουν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ περίπου 40.000 υποψηφίους, ενώ παράλληλα αναμένεται άνοδος στις βάσεις ειδικά σχολών με μεγάλη ζήτηση.