Συνέβη και αυτό για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Δικαστήριο καταδίκασε σε 3ετή φυλάκιση με αναστολή έναν άνδρα ο οποίος έχει φύγει από την ζωή, για παράνομη επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος!

Όπως ανέφερε ο συνήγορος του Χρήστος Μπακέλλας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο άτυχος 46χρονος άνδρας ήταν άνεργος, πατέρας 3 ανήλικων παιδιών.

Όταν δεν είχε να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος η ΔΕΗ του έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα. Τότε οι γείτονες του, δεδομένου ότι γνώριζαν την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν αλλά και το γεγονός ότι είχε τρία ανήλικα παιδάκια στο σπίτι τον βοήθησαν να επανασυνδέσει παράνομα το ρεύμα. 

Πριν ένα χρόνο, συνελήφθη με την κατηγορία ότι συνέδεσε παράνομα το κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα του σπιτιού του με την "χελώνα" της ΔΕΗ. Είχε οδηγηθεί στο Αυτόφωρο αλλά η δίκη του αναβλήθηκε για να προσκομιστούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. 

Ο άτυχος άνδρας ωστόσο απεβίωσε πριν από την διεξαγωγή της δίκης. Έτσι κατά την δικάσιμο ο δικηγόρος του ενημέρωσε το δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος έχει πεθάνει και ότι ο ίδιος προσπαθεί να προσκομίσει το πιστοποιητικό θανάτου.

Ο κ. Μπακέλλας ζήτησε νέα αναβολή της δίκης, έτσι ώστε  να προσκομίσει το απαραίτητο έγγραφο στην επόμενη δικάσιμο και να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Το δικαστήριο δεν έκανε το αίτημα δεκτό και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε παρά το γεγονός ότι απεβίωσε!

 

TAGS