Σε  θρησκευτικούς και ιατρικούς λόγους αποδίδει την άρνηση του να φορέσει βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης για να εκτίσει κατ' οίκον την υπόλοιπη ποινή του o καταδικασμένος τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ε TV ο Ξηρός τονίζει ότι «ο καινούργιος νόμος πέρασε με δυσκολία και η κυβέρνηση φάνηκε να δείχνει αποφασιστικότητα και αντοχή», ωστόσο εξηγεί του λόγος που αρνείται να φορέσει βραχιόλι ηλεκτρονικής επιτήρησης: 

Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Αυτό το ζήτημα, αυτός ο τρόπος επιτήρησης προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε τρόπο στη σύγχρονη κοινωνία. Δηλαδή, το να δοκιμάζεται πιλοτικά αυτό το σύστημα σε κατάδικο, σε κρατούμενο, δηλαδή κάνουν ένα πείραμα σε πραγματικές συνθήκες. Τώρα πρέπει να επεκταθεί σε ευαίσθητους τομείς, δηλαδή ποιοι δουλεύουν στα αεροδρόμια, όπως έγινε το 2004 με τα βιομετρικά στοιχεία στα αεροδρόμια, τα οποία σήμερα έχουν επεκταθεί και στις τράπεζες και σε άλλα.

Παράλληλα αναφέρεται και σε ιατρικούς λόγους, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση που φορέσει το βραχιολάκι, δεν θα μπορεί να κάνει εξετάσεις όπως καρδιογράφημα, μαγνητική και αξονική τομογραφία.

Δείτε το βίντεο: