Ρεπορτάζ: Μαρία Μπακοπούλου, Αναστασία Γαλάνη

«Δύο τραυματίες έχουν μείνει σήμερα στο Τζάνειο νοσοκομείο από τη χθεσινή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού και η κατάστασή τους είναι εντελώς ελεγχόμενη».

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο στο newpost ο διοικητής του νοσοκομείου του Πειραιά Χρήστος Παπαχρήστος.

Ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρει:

«Από τους 14 που έφεραν χθες, νοσηλεύονται πλέον μόνο οι δύο και η γενικότερη κλινική τους εικόνα είναι καλή, δεν φαίνεται ότι έχουν κάτι σοβαρό. Δεν χρειάστηκε καν να προχωρήσουμε σε κάποια επέμβαση, το μόνο που χρειάστηκε ο ένας ήταν κάποια ράμματα στην κοιλιακή χώρα και ο άλλος λίγα ράμματα στο κεφάλι».

Ο κύριος Παπαχρήστος τόνισε ότι, παρότι η κατάστασή τους είναι καλή, δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα εξέλθουν:«Δεν θέλω να διακινδυνεύσω πρόβλεψη, όποτε θεωρήσουν οι θεράποντες ιατροί τους ότι θα πρέπει να βγουν, θα βγουν από το νοσοκομείο. Δεν νομίζω όμως ότι θα μείνουν πολύ, σύντομα θα επιστρέψουν στις φυλακές».

Παρότι πάντως, κυκλοφορεί εντονη αστυνομική συνοδεία στο νοσοκομείο, ο διοικητής του Τζανείου επεσήμανε ότι τα πράγματα είναι ήσυχα και η ροή στο νοσοκομείο γίνεται όπως κάθε ημέρα. 

Κλειστή η Πτέρυγα Γ' του Κορυδαλλού

Κλειστή είναι η πτέρυγα Γ' στις φυλακές Κορυδαλλού όπου χτες έγινε η αιματηρή συμπλοκή για το ποια ομάδα θα αναλάβει την αρχηγία της πτέρυγας. Ήδη πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα κελιά.

 Σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχιφύλακα των φυλακών στο newpost, «η κατάσταση είναι ήρεμη σήμερα, ωστόσο υπάρχει μια κατάσταση επιφυλακής. Την Γ' Πτέρυγα την έχουμε κλειστή».