Η αλήθεια είναι ότι το έντονο μπλε στις αποχρώσεις του γαλάζιου, του τιρκουάζ και άλλων συναφών, δεν έχει και την καλύτερη προϊστορία, αλλά η ιστορία ετοιμάζεται να το αλλάξει. Κάθε καλοκαίρι σχεδόν, το γαλάζιο κάνει μία προσπάθεια να έρθει στο προσκήνιο. Είναι η θάλασσα, ο γαλάζιος ουρανός και η καλή διάθεση που το βάζουν στο χορό, αλλά όσο προχωράει η ζέστη και το καλοκαίρι, αυτό αντί να δυναμώνει και να κυριαρχεί, ξεθωριάζει και στο τέλος παραδίνεται και μένει στις θήκες των σκιών σαν καινούριο.

Αυτή τη φορά, όμως, σύμφωνα με το γαλλικό τεύχος του Marie Claire, μοιάζει να το έχει πάρει ζεστά και να κάνει μία πιο δυνατή προσπάθεια για να εδραιωθεί ως σικάτο μακιγιάζ με άποψη. Εμφανίστηκε σε πασαρέλες, μπήκε στις συλλογές μακιγιάζ και έντυσε τα βλέφαρα διαφόρων celebrities.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για το εντάξετε στο μακιγιάζ σας, αλλά οι δύο επικρατέστεροι είναι όταν μπαίνει σε όλο το κινητό βλέφαρο, όπως το έχουν φορέσει η January Jones, η Elizabeth Harley και η Sarah Jessica Parker.

Ο πιο διακριτικός και φρέσκος τρόπος είναι να μπει στο κάτω βλέφαρο μόνο, στο επάνω μόνο ή στο πάνω βλέφαρο με έμφαση στην εσωτερική γωνία του ματιού.