Στην έγκριση ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδας μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, προχώρησε κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων και κεφαλαίων του Δήμου.

«Σαν Δήμος είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την κυβέρνηση» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας: «Είναι απολύτως απαραίτητο να δώσουμε δείγμα γραφής, ότι αυτός ο Δήμος αντιλαμβάνεται τι θα γίνει στη χώρα. Δεν εξυπηρετούμε την κυβέρνηση. Στηρίζουμε τη χώρα. Αυτή είναι δική μου άποψη».

Ο δήμαρχος, με αφορμή τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης ότι το θέμα του τραπεζικού λογαριασμού θα πρέπει να συζητηθεί μετά το συνέδριο της ΚΕΔΕ, υποστήριξε:«Η ΚΕΔΕ θα δημιουργήσει όσα περισσότερα προβλήματα μπορεί. Την ξέρω. Δεν προασπίζεται τα συμφέροντα των Δήμων, προασπίζεται τα κομματικά συμφέροντα. Επίσης, οι αποφάσεις της ΚΕΔΕ δεν είναι δεσμευτικές».

 Στην εισήγησή της, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα ανέφερε πως θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες ο τραπεζικός λογαριασμός, ο οποίος «θα διαρκέσει όσο πρέπει».