Γύρω από θέματα που αφορούν τις συνέπειες που έχει στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, η μετανάστευση των νέων ανθρώπων με υψηλά ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα και τον τρόπο αντιμετώπισής της κινήθηκε η συζήτηση που που είχαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Γερμανός υφυπουργός Παιδείας και Έρευνας Δρ. Τόμας Ράχελ.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ανδρών τέθηκαν, επίσης, ζητήματα, όπως η συνεργασία σε ζητήματα εκπαίδευσης και η διεθνής εμπειρία σε ζητήματα ενσωμάτωσης του μαθητικού δυναμικού.

Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε, επίσης, τον Γερμανό υφυπουργό Παιδείας για το μεταναστευτικό και τις δράσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος για την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας και του αποκλεισμού, όπως και για την ομαλή ένταξη των μεταναστών στο εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνία.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ανάδειξη της Αθήνας σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό, με στόχο την προσέλκυση μεγάλων διεθνών συνεδρίων,καθώς και με διοργανώσεις όπως το Travel Trade Athens και το TBEX, το συνέδριο των ταξιδιωτικών bloggers κ.α.

Για προώθηση της ελληνογερμανικής επιστημονικής συνεργασίας μίλησε, από την πλευρά του, ο κ. Ράχελ, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις δυνατότητες για ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς, όπως η εκπαίδευση και τα τουριστικά επαγγέλματα.