Στο πλευρό του αμετανόητου παιδοκτόνου άνδρα της στάθηκε η μητέρα της τετράχρονης Άννυ, κατά την προανακριτική της κατάθεση στις Αρχές. Η μητέρα ανασκέυασε, μάλιστα, τα όσα είχε ισχυριστεί στην αρχή, ενώ δικαιολόγησε τα ψέματά της, λέγοντας ότι αγαπούσε τον Σάββα και δεν ήθελε να τον «μπλέξει». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Dimitrina Borisova φέρεται να είπε πως «ότι είπα στις προηγούμενες καταθέσεις, δεν είναι αλήθεια». «Τον αγαπώ και είπα ψέμματα, επειδή πίστευα ότι αν έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία ο Σάββας θα έμπλεκε» φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μητέρα της τετράχρονης κατέθεσε ότι στις 20 Μαρτίου πήγε στη Γερμανία για να βρει έναν φίλο της και να της δώσει χρήματα. Όσο ήταν εκεί, συνέχισε, είχε τακτική επικοινωνία με την τετράχρονη κόρη της και όπως ισχυρίστηκε όταν «ο Σάββας την έδινε στη μητέρα του για να την προσέχει, μιλούσα μαζί του και των ρωτούσα αν είναι καλά το παιδί». 

Όπως φέρεται να κατέθεσε, η τελευταία της επικοινωνία με την Άννυ ήταν στις 9 Απριλίου. «Μου είπε ότι περνάει πολύ καλά με τον πατέρα της και ότι αυτός της αγοράζει σοκολατένια αυγουλάκια» κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες η Borisova,και συνέχισε λέγοντας πως από τότε μέχρι και τις 22 Απριλίου που γύρισε από τη Γερμανία, όσες φορές μίλησε με τον σύζυγό της, της είπε ότι το παιδί ήταν στη μητέρα του και ότι είναι καλά. 

«Μόνο στις 14 Απριλίου που τον πήρα τηλέφωνο μου έλεγε κλαίγοντας ότι το παιδί δεν είναι καλά, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά και το μόνο που θέλει είναι να γυρίσω πίσω γιατί κάτι κακό είχε συμβεί» κατέθεσε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και επεσήμανε πως το ίδιο συνέβη και την επομένη όταν επικοινώνησαν εκ νέου.

Ωστόσο, η μητέρα της τετράχρονης ανέφερε πως δεν πίστεψε τα λεγόμενα του συζύγου της. «Πίστεψα πως έχει πάρει ναρκωτικά και δεν ήξερε τι έλεγε» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες και στη συνέχεια κατέθεσε ότι όταν γύρισε από τη Γερμανία στις 22 Απριλίου, ο σύζυγός της της είπε για το παιδί. 

«Μόλις το έμαθα έψαξα στη γειτονιά και το απόγευμα φύγαμε για τη Βουλγαρία» ανέφερε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λέγοντας μάλιστα πως δεν πήγαν στην αστυνομία γιατί ο σύζυγός της, της είπε πως το «το παιδί θα το βρει το Χαμόγελο του Παιδιού» και να μην απευθυνθεί στις αρχές «επειδή θα μου πάρουν το παιδί επειδή το άφησα μαζί του λόγω του ότι είναι ναρκομανής».

Σχετικά με τα όσα κατέθεσε ότι άφησε το παιδί σε μία φίλη της, η Borisova φέρεται να κατέθεσε πως «την ανέφερε για να μην μπλέξει ο Σάββας (σ.σ. ο σύζυγός της) και πάρουν το παιδί μου». 

Όπως είπε, τον ρωτούσε συνεχώς για την τύχη του παιδιού και αυτός της έλεγε συνεχώς διαφορετικές ημερομηνίες. Όπως είπε σύμφωνα με πληροφορίες τότε «άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως ο Σάββας το χτύπησε και έφυγε γιατί φοβήθηκε. Τις τελευταίες ημέρες όμως άρχισα να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε στο σπίτι κατά λάθος και να πέθανε».

Η 25χρονη φέρεται να κατέθεσε ότι όταν γύρισε από τη Γερμανία, ο σύζυγός της ανέφερε ότι πούλησε τα παιχνίδια του παιδιού «για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε «για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Άννυ».

Τι υποστήριζε η μητέρα της τετράχρονης

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη κατάθεση της, η μητέρα της τετράχρονης είχε μιλήσει για τη «Σίλβια» στην οποία είχε ισχυριστεί ότι είχε δώσει το παιδί. Μάλιστα την είχε περιγράψει στην αστυνομία. 

Όπως είχε ισχυριστεί τότε, την πίεζε ο Σάββας  να φύγουν για την Βουλγαρία λέγοντας της μάλιστα ότι θα την θεωρούσε η αστυνομία υπεύθυνη για το χαμό του παιδιού. 

Σε προηγούμενες περιγραφές της, μάλιστα ανέφερε ότι ο Σάββας κλαίγοντας της ανακοίνωσε ότι είχε χαθεί το παιδί λέγοντας ότι το προηγούμενο βράδυ είχε κοιμηθεί αγκαλιά με το κοριτσάκι αφήνοντας τα κλειδιά του διαμερίσματος πλανώ στην πόρτα. Το επόμενο πρωί το κοριτσάκι, της είπε, είχε χαθεί. 

Η  ωμότητα του παιδοκτόνου

Στη χθεσινή του κατάθεση, ο παιδοκτόνος ισχυρίστηκε ότι «δύο – τρεις ημέρες πριν τη Μεγάλη Παρασκευή» η Άννυ «ενώ κοιμόταν άρχισε να ανασαίνει βαριά και να φαίνεται ότι κάτι έχει». 

Ο ίδιος ανέφερε ότι την επόμενη ημέρα προσπάθησε να ξυπνήσει το παιδί αλλά δεν μπόρεσε και το άφησε στον καναπέ όπως είπε μέχρι το βράδυ γιατί δεν ήξερε τι να κάνει. 

Στη συνέχεια της προανακριτικής απολογίας του περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πως τεμάχισε το σώμα του κοριτσιού. 

«Αφού τα πέταξα όλα μέχρι το βράδυ της Κυριακής μαζί με τις κουβέρτες, τα χάλια και ότι άλλο είχε λερωθεί με αίμα, καθάρισα το σπίτι όσο καλύτερα μπορούσα. Καθάρισα και τα σιφώνια εξωτερικά γιατί είχε κι εκεί αίμα» κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες κατά την προανακριτική απολογία του. 

Στη συνέχεια κάλεσε το φίλο του, Νικολάι,  στο σπίτι για να τον φιλοξενήσει και μάλιστα του είπε ότι τον εντυπωσίασε που η τουαλέτα ήταν τόσο καθαρή. «Επειδή εγώ ήθελα πολύ να μιλήσω σε κάποιον αποφάσισα να του πω τι έγινε», κατέθεσε ο παιδοκτόνος και σημείωσε ότι επειδή ο φίλος του τον έβλεπε διστακτικό του είπε «πάμε να "γίνουμε" και μετά να μιλήσουμε"». «Μόλις αγοράσαμε πρέζα ξεκίνησα να του λέω τα πάντα» παραδέχθηκε ο δολοφόνος. 

Στην απολογία του μάλιστα ανέφερε πως αγαπούσε την κόρη του και ποτέ δεν άσκησε σωματική βία σε βάρος του. 

Σε προηγούμενη κατάθεση του στις 29 Απριλίου, ο παιδοκτόνος, περιγράφοντας τη σχέση με τη σύζυγό του, σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως «ζηλέψαμε ο ένας τον άλλο», ενώ στο παρελθόν την είχε χτυπήσει. 

Εξηγώντας τα ίχνη αίματος που βρέθηκαν στο διαμέρισμα τότε, ο παιδοκτόνος είχε ισχυριστεί πως η Άννυ είχε πέσει πολλές φορές και είχε χτυπήσει τη μύτη της. 

Ο φίλος του παιδοκτόνου, Νικολάι, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε πως «ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί» και ότι του φώναζε συνέχεια. Τη συμπεριφορά αυτή την απέδωσε στο γεγονός ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών. 

«Μου είπε ότι η Άννυ χάθηκε»

Στις 28 Απριλίου η μητέρα του 27χρονου παιδοκτόνου καταθέτει στην Αστυνομία:

«Πριν 3-4 ημέρες πήρα το Σάββα τηλέφωνο και τον ρώτησα τι κάνει η μικρή. Μου είπε ότι είναι καλά και του ζήτησα να μου τη δώσει να μιλήσουμε. Μου απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται γιατί το παιδί κοιμάται. Τις επόμενες δυο μέρες του τηλεφωνούσαν και δεν το σήκωνε. Προχτές με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι αν δω κάτι στη. Τηλεόραση να μη στεναχωρηθώ. Πίστεψα ότι ήταν μαστουρωμένος και δεν του έδωσα σημασία. Χτες με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου είπε ότι η Άννυ χάθηκε».