Έρευνα για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των πρώην υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας  ζήτησε ο  Δημήτρης Στρατούλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων έστειλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, προκειμένου να διερευνηθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των διοικήσεων του Ταμείου, μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο.

Η έρευνα των ελεγκτών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψε ότι στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των πρώην υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας στα χρόνια της κρίσης και, συγκεκριμένα, από το 2007 έως το 2013, δημιουργήθηκε «τρύπα» στα έσοδα, επειδή σε ορισμένους ασφαλισμένους δινόταν παρανόμως, ταυτόχρονα, προσυνταξιοδοτικό βοήθημα και σύνταξη.

Ο αναπληρωτής υπουργός ζητά από τη Δικαιοσύνη, αλλά και από τους διοικητές των ταμείων ΙΚΑ και ΕΤΕΑ, να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες που ορίζει ο νόμος, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να επιστραφούν τα χρήματα που απώλεσαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Η κακοδιαχείριση, η ατιμωρησία, η αμέλεια των διοικητικών υπηρεσιών και η ανομία, θα καταπολεμηθεί μέχρι τέλους τόσο σε επίπεδο κράτους όσο και σε επίπεδο πολίτη» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης και τονίζει:

Όσοι καταχράστηκαν δημόσια χρήματα, δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο, καθώς η δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες από όπου κι αν προέρχονται. Ενισχύουμε την ανεξάρτητη απονομή της Δικαιοσύνης και θα ενισχύσουμε τη δυνατότητά της να λειτουργεί και να αποδίδει δίκαιο.