Εξιτήριο από το νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν μετά από τα πυρά που είχε δεχτεί από 50χρονο κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο χωριό Βρύσσες, πήρε σήμερα 32χρονος ειδικός φρουρός.

Ο αστυνομικός που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του ύστερα από σειρά εγχειρήσεων και την νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου κέρδισε την μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς με την φροντίδα των γιατρών η κατάσταση της υγείας του εξελίχθηκε ομαλά.

Ο αστυνομικός είχε δεχτεί τα πυρά με καραμπίνα από τον 50χρονο κτηνοτρόφο στις 23 Μαρτίου 2015.

Ήταν μέλος ομάδας τεσσάρων αστυνομικών που πραγματοποιούσουν τροχονομικό έλεγχο κοντά στο χωριό Βρύσσες Αποκορώνου. Ακινητοποίησαν όχημα στο οποίο επέβαινε ένας 23χρονος. Την ώρα εκείνη στο σημείο βρέθηκε και ο 50χρονος πατέρας του 23χρονου ο οποίος ζήτησε αρχικά το λόγο από τους αστυνομικούς και λίγο μετά δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον τους με κυνηγετική καραμπίνα τραυματίζοντας σοβαρά τον 32χρονο και ελαφρύτερα ένα ακόμα αστυνομικό που επίσης νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

Ο δράστης μετά την πράξη του έγινε άφαντος, για να παρουσιαστεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τον δικηγόρο του στην αστυνομία. Συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Χανίων.