Σε απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, διαμαρτυρόμενοι για την «ασαφή» θέση της κυβέρνηση σχετικά με τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα λιμάνια συναντάται αυτή την ώρα με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 24ωρη προειδοποιητική σήμερα και είναι η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση απέναντι στη νέα κυβέρνηση που αποφασίζει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

«Η κυβέρνηση, παρά τη δέσμευσή της στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή για σταμάτημα των διαγωνισμών πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, φαίνεται ότι κάτω από πιέσεις που ασκούνται από μονοπωλιακούς ομίλους και τους θεσμούς (τρόικα) υπαναχωρεί» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, όπως έχουν διακηρύξει μέσα από τους πολυετείς αγώνες τους, δεν πρόκειται να αποδεχθούν την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως και κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση των λιμανιών».