Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Κέρκυρας βρίσκεται από χθες στις 6 το απόγευμα ο δολοφόνος-τέρας της μικρής 'Αννυ, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην έρθει σε επαφή με άλλους κρατούμενους.

Σκοπός του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ο δράστης να διατηρήσει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά του και για το λόγο αυτό, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν ρητή εντολή να προαυλίζεται μόνος του για όσον καιρό τουλάχιστον κρατείται στον προσωρινό χώρο.

«Ο παιδοκτόνος κρατείται από χθες σε έναν προσωρινό χώρο κράτησης και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθεί μέσα σε άλλο χώρο της φυλακής της Κέρκυρας, ο οποίος διαμορφώνεται ειδικά για εκείνον, προκειμένου να μπορεί να διατηρήσει μια κάποια ιδιωτικότητά σε σχέση με τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Εφτασε χθες το απόγευμα, του παραδώσαμε το φαγητό του, σήμερα το πρωί το πρωινό του, ενώ δεν έχει ακόμα προαυλιστεί, ούτε ζήτησε κάτι στη διάρκεια της νύχτας» αναφέρουν κύκλοι της φυλακής.

Μάλιστα ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του 4χρονου κοριτσιού, δεν αναμένεται να προαυλιστεί μέχρι να προετοιμαστεί το καινούριο δωμάτιο στο οποίο θα κρατείται, καθώς ο προσωρινός χώρος, όπου βρίσκεται τώρα είναι έτσι διαμορφωμένος που επιτρέπει την επαφή με τους άλλους κρατούμενους. 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι στο άκουσμα της είδησης ότι ο παιδοκτόνος θα ερχόνταν στις φυλακές του νησιού, υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις από κρατούμενους, αλλά προς το παρόν τα πράγματα είναι ήρεμα. «'Ολοι ενοχλούνται. Αυτό είναι γεγονός. Το είδαμε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε. Δεν μπορείς να μην ενοχληθείς όταν γνωρίζεις ότι έχεις έναν παιδοκτόνο δίπλα σου. Δεν έπεσε, όμως, κάτι χειροπιαστό στην αντίληψή μας, το οποίο να μας ανησύχησει. Τουλάχιστον προς το παρόν. Δεν μπορούμε, όμως, να αποκλείσουμε τον άγραφο νόμο της φυλακής. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν πιθανότητες να εκδηλωθούν αντιδράσεις».

Να σημειωθεί ότι οι κύκλοι από το σωφρονιστικό κατάστημα του νησιού διαψεύδουν ότι ο 27χρονος βρίσκεται στο ίδιο κελί όπου κρατούνταν πριν από δύο δεκαετίες ο Μανώλης Δουρής, ο παιδοκτόνος από την Ερμιόνη, υπογραμμίζοντας:

«Μιλάμε για 22 χρόνια μετά. Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό; Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού όπως τονίστηκε είναι υπό διαμόρφωση ειδικός χώρος για εκείνον».