Προφυλακιστέα κρίθηκε η μητέρα της 4χρονης Άννυ, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της, η οποία διήρκεσε τέσσερις ώρες.

Υπενθυμίζεται πως η Δημητρίνα Μπορίσοβα στο απολογητικό της υπόμνημα υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το θάνατο του παιδιού της και ότι είπε ψέματα, γιατί της το ζήτησε ο Σάββας.

Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι άφησε το παιδί της στον 27χρονο προκειμένου να το πάει στη μητέρα του, ενώ επισημαίνει ότι όσο εκείνη απουσίαζε, μιλούσε με την Άννυ στο τηλέφωνο, η οποία της έλεγε ότι είναι καλά. 

Η Μπορίσοβα αναφέρεται στο ταξίδι που έκανε στη Γερμανία, οπότε και άφησε την κόρη της στην Αθήνα με τον παιδοκτόνο. Όταν επέστρεψε από τη Γερμανία βρέθηκε με τον πατέρα της μικρής:

Όταν συναντηθήκαμε ζήτησα να δω το παιδί μου και στην αρχή μου είπε να περιμένω. Στη συνέχεια μου είπε την ιστορία, ότι ενώ τον είχε πάρει ο ύπνος, το παιδί άνοιξε την πόρτα του σπιτιού και εξαφανίσθηκε. Μόλις μου το είπε, εγώ αλλόφρων βγήκα στη γειτονιά και άρχισα να ψάχνω το παιδί μου, ρωτώντας στα καταστήματα της περιοχής.

Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στο ταξίδι που ακολούθησε στη Βουλγαρία, μαζί με τον παιδοκτόνο, υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω ταξίδι «είχε έναν και μόνο στόχο: Να εξασφαλιστεί η σιωπή του Νίκι (του φίλου που είχε καταλάβει για τη δολοφονία), δεν ξέρω πώς, αλλά όλα αυτό δείχνουν, αφού η δήθεν ενημέρωση των γονέων μου ήταν τελικά παραμύθι».

Και συνεχίζει στο υπόμνημά της:

Όταν φθάσαμε στην Αθήνα και του είπα ότι θα πάω στην αστυνομία να δηλώσω την εξαφάνιση, εκέινος μου απάντησε:

«Μην  δηλώσεις ότι έχω χάσει το παιδί, πες ότι το άφησες σε μια φίλη σου και χάθηκε από αυτή. Εξάλλου για να βρει η αστυνομία το παιδί δεν χρειάζεται να μπλέξεις εμένα, που έχω κι ένα σωρό δικαστικές εκκρεμότητες».

Οι δικηγόροι μου μού σύστησαν να δώσω κατάθεση στην αστυνομία και να πω την αλήεθια, δηλαδή αυτό που μου είχε πει ο συγκατηρορούμενός μου, αφού εγώ δεν ήξερα τη μία και μόνη πραγματική αλήθεια, ότι δηλαδή αυτός είχε σκοτώσει και κατακρεουργήσει το παιδί μου.

Η μητέρα της 4χρονης είπε ακόμα:

Το Σάββατο 2 Μαΐου μίλησα με τον Σάββα κι επέμεινα να μου δώσει στο τηλέφωνο τον Νικολαι, γιατί είχα υποψίες ότι είχε σχέση με την εξαφάνιση του παιδιού. Ο Νικολάι με καθησύχασε λέγοντας μου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν ακούσεις και τίποτα, μην στεναχωρηθείς. Αφού έμαθα από την αστυνομία τι είχε συμβεί δεν αποκλείω ο Νικολάι να είχε συμμετοχή και στην εξαφάνιση του πτώματος.

Το χειρότερο που πέρασε από το μυαλό μου τις τελευταίες ημέρες ήταν ότι μήπως συνέβη κάποιο ατύχημα στο παιδί και από τον πανικό του ο Σάββας το εξαφάνισε.

Δεν είχα καθόλου καλή σχέση με την πεθερά μου. Δεν ενέκρινε τη δουλειά που έκανα, αλλά τα λεφτά που της έδινα ήταν καλά.

Ο Σάββας μου είπε ότι πήρε το παιδί από τη μάνα του όταν τσακώθηκε μαζί της επειδή εκείνη πούλησε το τάμπλετ του παιδιού για να πάρει τσιγάρα.

«Δεν έχω καμία ανάμιξη. Αφήστε με να κάνω τα σαράντα του παιδιού μου» κατέληξε.