Κοινές επιχειρήσεις 900 ανδρών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ με στόχο την αποτροπή επιθέσεων ακροδεξιών αλλά και αντιεξουσιαστών στις περιοχές Αγίου Παντελεήμονα, Ομονοίας, Εξαρχείων και άλλες «ευαίσθητες» περιοχές του κέντρου της πόλης, σχεδιάζει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν χωρισθεί τα τελευταία 24ώρα από επιτελείς σε 39 τομείς, ώστε με την αντίστοιχη κατανομή των αστυνομικών δυνάμεων, να υπάρχει η ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση της ΕΛΑΣ σε ρατσιστικές επιθέσεις ή καταδρομικές επιχειρήσεις από αντιεξουσιαστές, σαν και αυτές που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στον χάρτη της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας αφού πλέον υπάρχει συνένωση – υπό κοινή διοίκηση – των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, οι οποίες μέχρι τώρα είχαν διαφορετική «στόχευση» και λειτουργούσαν ανεξάρτητα η μια από την άλλη.

Το κύριο μέρος αυτών των επιχειρήσεων θα ανατεθεί σε 590 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που θα επεμβαίνει αμέσως σε περίπτωση που εκδηλώνονται επιθέσεις ακροδεξιών εναντίον αλλοδαπών ή εμπρηστικές ενέργειες αναρχικών.

Μέχρι τώρα η ομάδα αυτή είχε ως κύριο μέλημα την αποτροπή ληστειών και την επ' αυτοφώρω σύλληψη κακοποιών, όμως τώρα στρέφει το ενδιαφέρον της και σε άλλου τύπου παράνομες ενέργειες.

Τους μοτοσυκλετσιτες της ΔΙΑΣ θα βοηθούν 310 μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν μοναδικό ενδιαφέρον την αποτροπή επιθέσεων από αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σειρά συναντήσεων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα μέλημα του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ήταν να σταματήσει η «σύγκρουση» μεταξύ των αστυνομικών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΖΗΤΑ, που ξέσπασαν μετά τις καταγγελίες ανδρών της μιας ομάδας για επίθεση συναδέλφων τους της άλλης σε πούλμαν που μετέφερε φιλάθλους.


Πηγή: Το Βήμα