Παραβατικότητα 2,8% στα τρόφιμα έδειξαν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ

Παραβατικότητα 2,8% στα τρόφιμα έδειξαν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ

Σε ποσοστό 2,8% ανέρχεται η παραβατικότητα των επιχειρήσεων που ήλεγξε το 2014 ο ΕΦΕΤ, με τακτικούς και έκτακτους ελέγχους για τα τρόφιμα.

Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου, ελέγχθηκαν εργαστηριακά περισσότερα από 3.000 δείγματα τροφίμων για χημικούς και μικροβιολογικούς κινδύνους καθώς και για θέματα νοθείας και το ποσοστό συμμόρφωσης με την Εθνική και Ενωσιακή νομοθεσία στις περισσότερες των περιπτώσεων υπερέβη το 95%.

Κατά το 2014 έχουν εισπραχθεί πρόστιμα ύψους 1.836.451 ευρώ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς σύμφωνα με την οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή ο κώδικας alimentarius ο οποίος επιβάλλει την ακτινοβόληση των φρούτων, των λαχανικών, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των κρεάτων μέσω μιας διαδικασίας έκθεσης των τροφών σε ιονίζουσα ακτινοβολία, προκειμένου να καταστραφούν οι μικροοργανισμοί, τα βακτήρια, ιοί ή έντομα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο