Οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά,  κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρου την Κυριακή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι ισχυροί 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μιρκή πτώση. 

Για τη Μακερονία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Για τα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος, προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην 'Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη και θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου. 

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θερμοκρασία από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου.