Συνελήφθησαν στο Αιγάλεω Αττικής και στην Ιωνία Θεσσαλονίκης, δύο άτομα ηλικίας 48 και 46 ετών, συνιδιοκτήτες μεταφορικής εταιρείας, για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Αναζητείται άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και των διατάξεων που αφορούν τη φορολογία καπνού, παράβαση του Νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παραχάραξη και παράβαση του Νόμου περί όπλων. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, άγνωστος αλλοδαπός παρέδιδε συστηματικά, στις εγκαταστάσεις της μεταφορικής εταιρείας ,που διευθύνει ο 48χρονος στο Αιγάλεω, ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, τα οποία στη συνέχεια εκείνος απέστελλε στην έδρα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και διευθύνει ο 46χρονος αδερφός του. Στη Θεσσαλονίκη τα παραλάμβανε άγνωστος επίσης αλλοδαπός, για την περαιτέρω διακίνηση τους.

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της μεταφορικής εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -4.000- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, το χρηματικό ποσό των -216.025- ευρώ των -1.530- δολαρίων, ένα (1) αεροβόλο περίστροφο, ένα (1) πλαστό τραπεζογραμμάτιο, βιβλιάρια τραπέζης και διάφορες πιστωτικές κάρτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.