current views are: 5

10 Μαΐου 2015
Δημοσίευση07:51

Στην Αθήνα το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας έπειτα από 1000 χρόνια

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η πρώτη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Δημοσίευση 07:51’
αρθρο-newpost

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η πρώτη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η πρώτη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Στη συμβολή της Ιεράς Οδού και της Ελευθερίου Βενιζέλου (ύψος Praktiker) ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος υποδέχθηκε το ιερό σκήνωμα, το οποίο τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου στη συνέχεια παραδόθηκε με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό του ομώνυμου δήμου της Αττικής.

Τα Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος παρουσία των πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών. 

Γύρω από τον κιλλίβαντα τέσσερις Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος κρατούσαν ισάριθμες κορδέλες που θα καταλήγουν στο λείψανο. Στην πρώτη θα είναι κεντημένα τα σύμβολα του μαρτυρίου της Αγίας, στη δεύτερη ο Λέων της Βενετίας για να τιμηθούν οι Βενετοί που την παραχώρησαν για πρώτη φορά σε Ορθόδοξη χώρα, στην τρίτη το σύμβολο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προστάτιδα της οποίας είναι η Αγία και στην τέταρτη κορδέλα θα είναι το σύμβολο της Κωνσταντινούπολης (δικέφαλος αετός) από όπου το λείψανο έφυγε πριν από 1.000 χρόνια για τη Βενετία.

Κατόπιν εντολής του Α/ΓΕΕΘΑ στη λιτάνευση παρίσταντο όλοι οι αξιωματικοί του Πυροβολικού που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο. Μάλιστα, γύρω από τον κιλλίβαντα δεν θα υπάρχουν απλοί στρατιώτες αλλά αξιωματικοί. Το άγιο λείψανο υποδέθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, όπου θα παραμείνει για 15 ημέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η Δοξολογία πραγματοποιείται παρουσία πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και άλλων φορέων.

Στο πλαίσιο της παραμονής του, παράπλευρα του ναού θα συγκεντρώνονται φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για θέματα οικογένειας και πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων και έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (09.00-13.00, 16.00-20.00). 

Αύριο το βράδυ και το βράδυ της Τρίτης από 21.00 έως 00.30 θα μεταδοθούν μόνο μέσω του Διαδικτύου οι Αγρυπνίες που θα τελεστούν ενώπιον του ιερού λειψάνου.


σχετικα αρθρα