Μετά από έντονες αντιδράσεις και παρεμβάσεις πολιτών και συντελεστών της δίκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε να μεταφερθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθηνών. 

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος αναγνώρισε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και γνωστοποίησε ότι ετοιμάζεται ειδική αίθουσα, που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής από τον Σεπτέμβριο, ενώ στο μεσοδιάστημα θα φιλοξενηθεί σε προσωρινή αίθουσα που καλύπτει τις ανάγκες. 

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

«Αναγνωρίζω την οξύτητα των προβλημάτων που δημιουργούνται τόσο εντός της αίθουσας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της. 

Για το λόγο αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές του Σεπτέμβρη 2015. Εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα.

Η δήλωση αυτή θα παραδοθεί αύριο το πρωί στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου και επαφίεται πλέον στην ίδια να ζητήσει πλέον τη μεταφορά της δίκης».