Για το μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων για μεθαύριο, Τετάρτη, φοιτητικών εκλογών, η κατάληψη στο Κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, πληροφόρησαν σήμερα τις εισαγγελικές αρχές οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος.

Στις φοιτητικές εκλογές, που διεξάγονται με ευθύνη των Φοιτητικών Συλλόγων, οι κατάλογοι των εγγεγραμμένων φοιτητών, που δικαιούνται να ψηφίσουν, παραδίδονται από τις Γραμματείες των Τμημάτων στην εφορευτική επιτροπή, το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας. 

'Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΠΘ, προς την Πανεπιστημιακή Κοινότητα :

«Η συνεχιζόμενη κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης, στο οποίο στεγάζονται οι γραμματείες των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής και Τμημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών, δημιουργεί εκ των πραγμάτων πρόβλημα στη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στα συγκεκριμένα Τμήματα» και «αν δεν λειτουργήσει κανονικά το κτίριο Διοίκησης, δεν είναι δυνατό να παραδοθούν οι εκλογικοί κατάλογοι για τα συγκεκριμένα Τμήματα».

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών, Θεόδωρος Λαόπουλος επεσήμανε ότι «η ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών είναι σοβαρότατο θέμα, για το οποίο η Διοίκηση του ΑΠΘ ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει εγγράφως τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές». 

Μάλιστα, το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο, εκτός από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρμω Κακάλη, κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου.

Ο κ. Λαόπουλος, πάντως, υπογράμμισε πως, αν αύριο το πρωί το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ λειτουργήσει κανονικά, θα μπορέσουν να παραδοθούν οι εκλογικοί κατάλογοι για τα επίμαχα Τμήματα.

Να σημειωθεί ότι η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποιείται από μέλη της Ομάδας Προσβασιμότητας και αλληλέγγυους, που διεκδικούν τη δημιουργία υποδομών, οι οποίες θα βελτιώσουν τις δυνατότητες της ισότιμης συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία στην ακαδημαϊκή ζωή.