Προφυλακιστέος κρίθηκε o απόστρατος που εμπλέκεται στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και συγκεκριμένα για την προμήθεια των Λέοπαρντ.

Πρόκειται για τον πρώην αξιωματικό Παναγιώτη Κατσή ο οποίος απολογήθηκε στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή για μίζες που φέρεται να έλαβε από την αγορά εξοπλιστικών.

Ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται σχετικά με τα 3 εκατ.  ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του, προερχόμενα σύμφωνα με τη δικογραφία από τη γερμανική εταιρεία Reinhmental, προκειμένου αυτή να αναλάβει υποκατασκευαστικό έργο της προμήθειας των Leopard, ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αξιωματικός υποστηρίζει πως τα 2 εκατομμύρια ανήκουν στον συγκατηγορούμενό του, αντιπρόσωπο Παναγ. Ευσταθίου, γεγονός που φέρεται να αποδέχεται και ο ίδιος ο κ. Ευσταθίου με δήλωσή του στον ανακριτή.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κατσής υποστηρίζει πως τα υπόλοιπα χρήματα του τα έδωσε ο κ. Ευσταθίου, με τον οποίο διατηρούσε από χρόνια φιλικές σχέσεις, προκειμένου να τον στηρίξει οικονομικά, καθώς εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. 

Ο ανακριτής της υπόθεσης, έχει καλέσει τις επόμενες ημέρες σε απολογία τρία ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Συγκεκριμένα, ενώπιον του κ. Μαλλή καλείται ο εμπλεκόμενος αντιπρόσωπος της Rienhmental Π.Ευσταθίου, η σύζυγός του ως συνδικαιούχος σε επίμαχους λογαριασμούς του, και ένας ακόμη στρατιωτικός.