Η 3χρονη Αννούλα, βρήκε μαμά και μπαμπά και χθες, παγκόσμια ημέρα οικογένειας, γιόρτασε στο προσωρινό της σπίτι, το Αναρρωτήριο Πεντέλης, με όλους τους φίλους της.

 Άνθρωποι με πολύ κέφι, αγάπη, διάθεση προσφοράς, και μια τεράστια ανοικτή αγκαλιά, οι εθελοντές του Αναρρωτηρίου Πεντέλης, συνεργάστηκαν με το προσωπικό του ιδρύματος και έστησαν μια υπέροχη γιορτή για τα 35 παιδιά, από 4 μηνών έως 9 χρόνων, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα.

 Στόχος της εκδήλωσης, όπως ανέφερε η διοικητής του Ιδρύματος Ελένη Κοντονάσιου, είναι «τα παιδιά αυτά που έχουν στερηθεί τη φροντίδα και την αγάπη μιας οικογένειας, και που το καθένα κουβαλάει πίσω του μια δύσκολη και πικρή ιστορία, είτε παραμέλησης, είτε ακατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος, ακόμη και κακοποίησης, να μπορέσουν να χαρούν, να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν».

 Όπως μας εξηγεί η κ. Κοντονάσιου, η χθεσινή γιορτή ήταν αφιερωμένη στους εθελοντές του ιδρύματος οι οποίοι φέτος το Πάσχα, τόλμησαν το μέχρι τώρα αδιανόητο, να πάρουν 14 παιδιά του ιδρύματος κοντά τους, για να τους δώσουν την ευκαιρία να δουν πως είναι οι γιορτές μέσα στα πλαίσια του εθιμοτυπικού μιας ελληνικής οικογένειας. Τα παιδιά για λίγες ημέρες μπόρεσαν να βγουν από το τυποποιημένο πρόγραμμα της ιδρυματικής λειτουργίας και να ζήσουν αυτά που σε όλους εμάς φαίνονται απλά και συνηθισμένα.

 Το συγκινητικό αυτού του εγχειρήματος, συμπληρώνει είναι η απόδειξη ότι η εθελοντική δράση για άλλη μια φορά λειτούργησε ως το πρώτο σκαλί για μια αναδοχή, καθώς η μικρή Αννούλα κέρδισε την καρδιά της εθελόντριας και της οικογένειάς της που τη φιλοξένησαν. Η εθελόντρια ανακοίνωσε την προθυμία της να αναλάβει την μικρή με το θεσμό της αναδοχής.

 «Ελπίδα και λαχτάρα όλων είναι, μέσα από τέτοιες δραστηριότητες, να γνωρίσουν καλύτερα οι εθελοντές και οι επισκέπτες τα φιλοξενούμενα παιδιά του Αναρρωτηρίου, ώστε ακούγοντας ότι κάποιο παιδί έχει πρόβλημα να μην είναι προκατειλημμένοι ότι αυτό πρέπει να μείνει στα "αζήτητα".

Μέσα από την προσωπική επαφή να διαπιστώσουν μόνοι τους ότι ακόμη και τα παιδιά με κάποιες δυσκολίες έχουν απίστευτες δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον αλλά κυρίως να καταλάβουν ότι και αυτά τα παιδιά έχουν πλούσια συναισθήματα στην ψυχή τους, μπορούν να αγκαλιάσουν το ίδιο τρυφερά και να σου δώσουν την αγάπη τους», καταλήγει η κ. Κοντονάσιου.