Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από εισαγγελική παραγγελία τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων Αλβανών, ηλικίας 25 έως 36 ετών, μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου για πολλές και καλοστημένες ληστείες σε μεγάλες εταιρείες.

Τα μέλη της παραπάνω εγκληματικής ομάδας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές, σε βάρος εταιρειών και καταστημάτων σε περιοχές των Νοτίων και Βορείων προαστίων της Αττικής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) DINE ANDREA του Sotiri και της Polyxeni , που γεννήθηκε το 1979 στην Αλβανία.

Β) (επ.) MARNICOLLAJ (ον.) PELLUMB του Nikoll και της Dina , που γεννήθηκε το 1987 στην Αλβανία.

Γ) (επ.) NUHAJ (ον.) RADJON του Ritva και της Lintita , που γεννήθηκε το 1988 στην Αλβανία.

Δ) (επ.) METO (ον.) KLAJDI του Saba και της Pushime , που γεννήθηκε το 1990 στην Αλβανία.

Η δράση της σπείρας

Η σπείρα δρούσε με «επαγγελματικό» τρόπο, διαθέτοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και λαμβάνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις και μέτρα ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός της.

Αναλυτικότερα, οι δράστες κινούμενοι με διαφορετικά οχήματα, ιδιόκτητα ή ενοικιαζόμενα, εντόπιζαν γραφεία εταιρειών ή μεγάλα καταστήματα και τα έθεταν σε παρακολούθηση, προκειμένου να διακριβώσουν τις επικρατούσες συνθήκες και να σχεδιάσουν τον τρόπο δράσης τους.

Την ημέρα που αποφάσιζαν να δράσουν, προσέγγιζαν τον στόχο τους μεμονωμένα, με διαφορετικά οχήματα, τα οποία στάθμευαν σε κοντινή απόσταση και σε διαφορετικές θέσεις. Ο ένας εκ των συνεργών παρέμενε εκτός του κτιρίου για να φυλάει «τσίλιες» και οι άλλοι εισέρχονταν στην εταιρεία. Άμεσα εξουδετέρωναν τα συστήματα συναγερμού, με την αποκοπή των τηλεφωνικών καλωδίων και τη χρήση ηλεκτρονικής συσκευής ( jammer ) απενεργοποίησης σημάτων κινητής τηλεφωνίας (για την απενεργοποίηση της ασύρματης εκπομπής σήματος συναγερμού).

Επιπλέον και για την αποφυγή εικονοσκόπησής τους, αφαιρούσαν τα καταγραφικά μηχανήματα κλειστού κυκλώματος που διέθεταν οι εταιρείες. Για τις διαρρήξεις των γραφείων και των χρηματοκιβωτίων χρησιμοποιούσαν φιάλες οξυγόνου και προπανίου, επαγγελματικά τρυπάνια, κόφτες, φακούς και διάφορα ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία. Έφεραν δε μαζί τους ενδύματα και υποδήματα προκειμένου να αλλάζουν μετά από κάθε επιχείρηση.

Από τις εταιρείες και τα καταστήματα αφαιρούσαν ή παραβίαζαν τα χρηματοκιβώτια και έκλεβαν χρήματα, επιταγές, τιμαλφή, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Ενδεικτικό του «επαγγελματικού» τρόπου δράσης τους είναι ότι προ της αποχώρηση τους, ψέκαζαν με ειδικό υγρό τις επιφάνειες που είχαν έρθει σε επαφή ώστε να μην είναι δυνατή η εύρεση και επεξεργασία βιολογικού υλικού.

Τέλος, διέφευγαν μεμονωμένα και συναντιόντουσαν σε μεγάλη απόσταση για τον διαχωρισμό και τη διανομή των κλοπιμαίων.