Από επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης δεκάδων εγκλωβισμένων επισκεπτών του φαραγγιού της Σαμαριάς..

Σύμφωνα με το flashnews.gr απο τις σφοδρές πρωινές βροχοπτώσεις ο χείμαρρος που διασχίζει το φαράγγι «φούσκωσε», με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε διάφορα σημεία περίπου 70 περιπατητές.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι φύλακες και με ενισχύσεις απο την Διεύθυνση Δασών αλλά και απο κατοίκους της Αγίας Ρουμέλης, απεγκωβίστηκαν 50 επισκέπτες οι οποίοι και οδηγήθηκαν στον οικισμό της Σαμαριάς.

Στην συνέχεια εντοπίστηκαν και οι υπόλοιποι, που επίσης οδηγήθηκαν στον οικισμό. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και διασώστες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής.

Ο χείμαρρος στις διάσημες «Πόρτες» του φαραγγιού είναι σχεδόν αδιάβατος, και καθώς οι προγνώσεις κάνουν λόγο για νέες βροχοπτώσεις στην περιοχή, όλοι θα διανυχτερεύσουν απόψε στον οικισμό της Σαμαριάς, ο οποίος είναι περίπου στην μέση του φαραγγιού.

Το φαράγγι θα μείνει, πάντως, αύριο κλειστό. «Από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώνεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν ζημιές στις υποδομές διάβασης και υποδοχής των επισκεπτών, ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων θα παραμείνει κλειστός για τις 13-05-2015 προκειμένου να ελεγχθεί και αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του. Με νεότερο  Δελτίο Τύπου θα ενημερώσουμε για την επανέναρξη της λειτουργίας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.