Μπορεί οι Γερμανοί αξιωματούχοι να... ταλαντεύονται για την βοήθεια προς την Ελλάδα, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τους Γερμανούς τουρίστες, οι οποίοι και φέτος «ψηφίζουν» σταθερά Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Παρά την αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, ο Γερμανικός Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων (DRV) αναμένει το 2015 να επιλέξουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους τουλάχιστον τόσοι Γερμανοί τουρίστες όσοι πέρυσι.

'Οπως δήλωσε μια εκπρόσωπος του DRV στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post «οι κρατήσεις πακέτων διακοπών για την Ελλάδας ήταν το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2015 περίπου στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά».

Να σημειωθεί ότι το 2014 αναδείχθηκε σε μια χρονιά... ρεκόρ για την παρουσία τουριστών από την χώρα της Μέρκελ και του Σόιμπλε, με 2,5 εκατομμύρια Γερμανούς να επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Εξάλλου η Ελλάδα παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς διακοπών για τους Γερμανούς, όπως εξήγησε η εκπρόσωπος του DRV.

«Υπάρχουν πολλοί τακτικοί πελάτες που αγαπούν πολύ την Ελλάδα παρά την κρίση», εξήγησε. Εξάλλου πολλοί παραθεριστές στα ελληνικά νησιά δεν πρόκειται να παρατηρήσουν κάτι από την κατάσταση στην υπόλοιπη χώρα.