Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ύστερα από συνάντηση που είχε, το πρωί, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη ανακοίνωσε το μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία χάρτη εγκληματικότητας και τη λήψη μέτρων αντιεγκληματικής πολιτικής.

Την συνεργασία θα υπογράψουν η ΕΛ.ΑΣ. και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

«Συζητήσαμε τρέχοντα θέματα και νομίζω θα δρομολογηθούν εύκολα λύσεις. Θα ξεκινήσουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας της Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Αστυνομία. Θα κάνουμε τον χάρτη εγκληματικότητας, δρόμο δρόμο για να πάρουμε τα μέτρα αντιεγκληματικής πολιτικής, που απαιτούνται πάλι δρόμο δρόμο» είπε ο κ. Πανούσης.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, με τον κ. Μπουτάρη να τονίζει: «Η δημοτική αστυνομία είναι απολύτως απαραίτητη για την πόλη. Εδώ και λίγες μέρες, οι δημοτικοί αστυνομικοί δηλώνουν πού θέλουν να πάνε και θα χρησιμοποιήσουμε όσους έρθουν σε εμάς». Σχετικά με το θέμα των δημοτικών αστυνομικών, ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε ότι «επειδή ο αριθμός είναι μικρός, σε σχέση με τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης, θα δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τον αριθμό τους».