«Οι φοιτητικές εκλογές ενώ ξεκίνησαν με ομαλότητα εξελίχθηκαν σε μία καλά οργανωμένη και απρόκλητη επίθεση αντιεξουσιαστών και κουκουλοφόρων εναντίον μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και απλών φοιτητών σε ιδρύματα όλης της Ελλάδας» ανέφεραν κύκλοι της ΟΝΝΕΔ.

«Σε 11 πόλεις και σε περισσότερους από 40 φοιτητικούς συλλόγους σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια που αμαύρωσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητικών εκλογών» σημειώνουν και προσθέτουν ότι «πιο συγκεκριμένα, σε αρκετές πόλεις  όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Λάρισα, Φλώρινα οι φοιτητές έγιναν στόχος, βίαιων επιθέσεων από ομάδες ροπαρολοφόρων, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη σωματική ακεραιότητα».  

Συνεχίζουν οι ίδιες πηγές ότι «παρά το γεγονός ότι αποστείλαμε εκ ων προτέρων επιστολή στον αναπληρωτή Υπουργό Δημοσίας Τάξης και με την οποία ζητούσαμε από την Υπουργό, να μεριμνήσει για την ασφαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, κάτι τέτοιο αγνοήθηκε επιδεικτικά.  Συνέπεια της εγκληματικής αμέλειας των αρμόδιων αρχών, ήταν οι βιαιοπραγίες εναντίον φοιτητών από την οργανωμένη προσπάθεια, να υποβαθμιστεί η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών.  Παράλληλα και μετά από όσα θλιβερά συνέβησαν σήμερα στο Πολυτεχνείο και στο Χημείο στην Αθήνα, αποστείλαμε εκ νέου επιστολή κάνοντας έκκληση στον Υπουργό να παρέμβει άμεσα καθώς κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το  περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού του φοιτητή στη Θεσσαλονίκη που έδωσε κατάθεση στον Εισαγγελέα».

Η ΟΝΝΕΔ καταγγέλλει ότι «εγκλωβισμένοι φοιτητές στο ΤΕΙ της Λάρισας, που καλούσαν επίμονα τις αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν και εκείνοι τους αγνοούσαν. Φοιτητές που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από κουκουλοφόρους στο Χημείο και ΕΜΠ. Επίθεση εναντίον φοιτητών στο Γεωπονικό, Οικονομικό και Πολυτεχνική Σχολή  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών εναντίον φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) και οριστική  διακοπή της εκλογικής διαδικασίας. Στο ΤΕΙ Καβάλας προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές από εμπρηστικές επιθέσεις τόσο εναντίον των φοιτητών όσο και εναντίον χώρων του ιδρύματος. Τέλος, σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στους περισσότερους φοιτητικού συλλόγους αναλυτική και επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα θα υπάρξει μέσα στις αμέσως επόμενες ώρες». 

H δήλωση του Προέδρου ΟΝΝΕΔ για τα επεισόδια στις φοιτητικές εκλογές

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης σημειώνει σε δήλωσή του:

Για πρώτη φορά στην ιστορία των φοιτητικών εκλογών υπήρξε μια πρωτοφανής και συντονισμένη επίθεση κουκουλοφόρων  σε 11 πόλεις της χώρας και σε πάνω από 30 φοιτητικούς συλλόγους. Στόχος ήταν η απαξίωση της διαδικασίας των φοιτητικών εκλογών,που παρ' όλα αυτά είχαν ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή. Ως νεολαία είχαμε ήδη από τη Δευτέρα 11.05 ενημερώσει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,  για το ενδεχόμενο αυτό. Με την επισήμανση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των χιλιάδων φοιτητών, που θα συμμετείχαν στις εκλογές. 

Δυστυχώς ο κ. Πανούσης αγνόησε την επισήμανση μας αυτή. Όπως αγνόησε και το σημερινό έγγραφο με το οποίο του ζητήσαμε να δώσει εντολή στην Ελληνική Αστυνομία για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των φοιτητών. Η κυβέρνηση έχει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη. Όχι μόνο δείχνοντας τόσο καιρό ανοχή στα φαινόμενα αυτά, αλλά και μη αποτρέποντας τα μετά και τις σημερινές καταγγελίες. Κάνουμε σαφές  πως αύριο θα προχωρήσουμε άμεσα στην υποβολή μηνύσεων. Η ανοχή σ' αυτά τα φαινόμενα συνιστά πλέον συνενοχή.  Στους χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν στη διαδικασία,  εγγυόμαστε πως τη μάχη για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο θα τη δώσουμε μέχρι τέλους.