Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μία ακόμη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου με θύμα μια 14χρονη και συνελήφθη ο 22χρονος δράστης, γόνος εύπορης επιχειρηματικής οικογένειας των βορείων προαστείων.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισε να διερευνά την υπόθεση, έπειτα από την καταγγελία της 14χρονης, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος χρήστης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προσάρμοσε με photoshop σε ένα γυμνό γυναικείο σώμα, φωτογραφία του προσώπου της.

Στη συνέχεια, της απέστειλε την φωτογραφία και την απειλούσε ότι θα τη δημοσίευε στο διαδίκτυο, αν δεν του έστελνε βίντεο της ίδιας με γυμνό περιεχόμενο. O δράστης αφού έλαβε το βίντεο, με την απειλή ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο, την εξανάγκασε να του αποστείλει και άλλα βίντεο με την ίδια.

Η καταγγελία της ανήλικης τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εκδόθηκε σχετική διάταξη και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία διήρκησε περισσότερο από δύο μήνες, βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, ενώ ύστερα από αλληλογραφία με εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψε η σύνδεση, που διατηρούσε στην οικία του.

Χθες το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, μετέβη στην οικία του 22χρονου στην Κηφισιά,  όπου βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε μέρος του βιντεοσκοπημένου υλικού, ενώ ο δράστης συνελήφθη.