current views are: 1

14 Μαΐου 2015
Δημοσίευση16:01

Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές εκτοξεύεται ο υδράργυρος

Καλοκαιρινό θα είναι ο καιρός και αύριο Παρασκευή, με άνοδο της θερμοκρασίας να αναμένεται κυρίως στα ηπειρωτικά.

Δημοσίευση 16:01’
αρθρο-newpost

Καλοκαιρινό θα είναι ο καιρός και αύριο Παρασκευή, με άνοδο της θερμοκρασίας να αναμένεται κυρίως στα ηπειρωτικά.

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός και αύριο Παρασκευή, με άνοδο της θερμοκρασίας να αναμένεται κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
 
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μονό κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου (Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

 Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός και σε Κυκλάδες, Κρήτη, με τους ανέμους να αναμένονται δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ θα υπάρχει τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στις νότιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12-30 βαθμούς Κελσίου.


σχετικα αρθρα