Είκοσι θέσεις πιο πάνω βρίσκεται η Αθήνα στη διεθνή κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του International Congress & Convention Association (ICCA) για την παγκόσμια αγορά.  Με βάση τον αριθμό των συνεδρίων που διοργανώθηκαν το 2014, η ελληνική πρωτεύουσα από τη 47η θέση το 2013 εκτινάχθηκε στην 27η παγκοσμίως το 2014.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της Εκθεσης IMEX 2015 στη Φρανκφούρτη, στην Αθήνα διοργανώθηκαν 80 συνέδρια το 2014, έναντι 49 του 2013, καταγράφοντας ποσοστιαία αύξηση 63%.

Η επίδοση της Αθήνας συμπαρέσυρε θετικά και τη συνολική θέση της Ελλάδας, που με 148 συνέδρια ανέβηκε στην 20η από την 38η θέση το 2013 (100 συνέδρια). Από τα 48 νέα συνέδρια που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα το 2014, τα 31 έλαβαν χώρα στην Αθήνα, η οποία αντιπροσωπεύει πλέον το 54% των συνεδρίων που πραγματοποιούνται στη χώρα.

«Η εντυπωσιακή αυτή επίδοση της Αθήνας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των φορέων της πόλης καθώς και των συστηματικών και συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια, με κύριο μοχλό την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων - ΕΑΤΑ και σημείο αναφοράς το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (ACVB)», δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έχει προσκληθεί να συμμετάσχει, την ερχόμενη Τρίτη, στη Φρανκφούρτη στο πάνελ του Politicians Forum που διοργανώνεται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού IMEX 2015. Και τονίζει ότι «η διατήρηση της δυναμικής που εμφανίζει η Αθήνα, τόσο στην αγορά συνεδριακού τουρισμού, όσο και στην αγορά τουρισμού αναψυχής, πρέπει να προστατευθεί και να θωρακιστεί, από όλους μας».

Στις ετήσιες έρευνές του, ο ICCA αξιολογεί και καταγράφει συνέδρια που διοργανώνονται από διεθνείς επιστημονικούς, ακαδημαϊκούς και κλαδικούς οργανισμούς και φορείς και τα οποία, για να καταμετρηθούν, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Το ACVB του δήμου Αθηναίων ετοιμάζει μία ακόμα δυναμική συμμετοχή στην IMEX 2015, με μεγάλο αριθμό προκαθορισμένων συναντήσεων καθώς και παρουσιάσεις σε επιλεγμένα γκρουπ επαγγελματιών επισκεπτών.