Σε πέντε συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε χθες μεταξύ δύο οικογενειών στον οικισμό των Ρομά του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας 18χρονος και τραυματίστηκε σοβαρά ο 43χρονος πατέρας του, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες ανήκουν στην ίδια οικογένεια και ανάμεσά τους είναι τρεις άνδρες, δύο γυναίκες και ένας άντρας για υπόθαλψη εγκληματία.

Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε λίγο νωρίτερα στο Δενδροπόταμο, όταν συγγενείς και φίλοι τού 18χρονου κινήθηκαν προς το σπίτι των φερόμενων ως δραστών, όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, πέταξαν διάφορα αντικείμενα και έβαλαν φωτιά, για την κατάσβεση της οποίας κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις για τον κίνδυνο βεντέτας, ενώ ακόμη δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές ή συλλήψεις.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι τα αίτια της αιματηρής συμπλοκής ήταν διαφορές οικονομικής φύσεως. Κατά πληροφορίες, η κόντρα των δύο οικογενειών κρατάει καιρό, καθώς και στο πρόσφατο παρελθόν είχαν πιαστεί στα χέρια.