Η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, εκλογίκευση των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα ακριβώς για την εδραίωση μιας νέας εγκάρδιας σχέσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το βήμα αυτό θα είναι το αποτέλεσμα ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου μέσα σε ένα γόνιμο κλίμα το οποίο βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό αλλά και στην εμπιστοσύνη που δημιουργεί η επίλυση χρόνιων προβλημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι κοινή θέση όλων των συμμετεχόντων ήταν η ανάγκη για ενότητα και προώθηση κοινών δράσεων προς όφελος του ελληνικού λαού.

Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά και τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου καθώς και στελεχών των αρμοδίων υπηρεσιών.

Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευστάθιος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ.κ.Κλήμης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ. Αντώνιος και ο νομικός σύμβουλος κ.Θ.Παπαγεωργίου. Εκ μέρους της Εκκλησίας της Κρήτης συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός.