Στις 11 το πρωί ξεκινά σήμερα εκ νέου η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μετά την αναβολή της στις αρχές της εβδομάδας, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. 

Η δίκη είχε πάρει ολιγοήμερη διακοπή, καθώς είχε ζητηθεί από τους αυτεπαγγέλτως διορισμένους συνηγόρους υπεράσπισης προκειμένου να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία. 

Μάλιστα, οι διορισμένοι από το δικαστήριο συνήγοροι έθεσαν θέμα για ένσταση ακυρότητας που θα αναγκαστούν, όπως είπαν, να υποβάλουν αν στερηθούν τον εύλογο χρόνο που δικαιούνται βάσει της δικονομίας, γι αυτό και πήραν και τον χρόνο που προέβλεπε ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Στον Κορυδαλλό αναμένεται να φτάσουν μετά τις δέκα σήμερα, οι γονείς του Παύλου Φύσσα και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη για να παραστούν στην δίκη, ενώ για μία ακόμη φορά, όπως όλα δείχνουν, θα απουσιάζει  ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σήμερα από το πρωί ακροβολισμένες στα σημεία γύρω από τον χώρο της δίκης. 

Η ασφάλεια, μάλιστα, αναμένεται αυτή την φορά να είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς στην διπλανή αίθουσα εκδικάζεται, όπως έγινε γνωστό, η μία από τις τέσσερις δίκες κατηγορουμένων για τη δράση της Οργάνωσης «Πυρήνες της φωτιάς»

Η παράλληλη διεξαγωγή των δύο υποθέσεων μέσα στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού εντείνει τον φόβο για επεισόδια και προσθέτει άλλον έναν λόγο στην μεγάλη λίστα που επιβάλλει την αλλαγή τοποθεσίας της δίκης. 

Πριν από μερικές ημέρες μάλιστα, με επιστολή τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, οι εκπρόσωποι της αντιπεριφέρειας Πειραιά, του δήμου Κορυδαλλού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών απηύθυναν έκκληση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο προκειμένου να ορίσει άμεσα δικαστική αίθουσα στο Εφετείο Αθηνών. 

Το αίτημά τους αναμένεται να ικανοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο, οπότε και η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε ότι θα είναι έτοιμη μια καινούρια αίθουσα δικαστηρίου για να συνεχιστεί η δίκη, ενώ θα υπάρξουν και προσπάθειες η δίκη να διεξαχθεί και στο Εφετείο.