Της Έρρικας Βαλλιάνου

Αναβολή για τις 4 Ιουνίου πήρε η δίκη της Χρυσής Αυγής έπειτα από σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στην αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού κατά τη συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, όταν εισέβαλαν στην αίθουσα από πλαϊνή πόρτα, παράγοντες και κρατούμενοι των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Την ώρα που κρατούμενοι μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα όπου και εκδικάζεται η υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς, κρατούμενοι άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και εκσφενδόνιζαν μπουκάλια με νερό τα οποία έπεφταν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο εκείνο, φωνάζοντας: «δολοφόνοι, αλήτες, φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες». 

(H μητέρα του Παύλου Φύσσα)

Αμέσως επενέβη αστυνομική δύναμη που προσπαθούσε να τους συγκρατήσει, ενώ ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα. Τα θύματα φώναζαν ότι περιμένουν δικαιοσύνη και ζήτησαν να μη διακοπέι η δίκη, ενώ οι δικηγόροι της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα ο Τάκης Μιχαλόλιας, είπαν ότι και αυτοί φοβούνται και δεν ασιθάνονται ασφαλείς να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες η δίκη.

Το δικαστήριο επανήλθε με την πρόεδρό του να αναφέρει ότι συνεχίζεται η διαδικασία, ωστόσο το μεσημέρι αποφασίστηκε η διακοπή της δίκης.