Συγκλονίζουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σχετικά με το θάνατο, πριν από έναν χρόνο, της 16χρονης από τα Γιάννενα, η οποία επισκέφθηκε οδοντίατρο στην Αλβανία

Ο θάνατος  της 16χρονης βορειοηπειρώτισσας είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για τις αιτίες που ένα τόσο μικρό κορίτσι έχασε αιφνιδίως της ζωή του έπειτα από επίσκεψη στον οδοντίατρο. Συγκεκριμένα, η άτυχη κοπέλα είχε αισθανθεί αδιαθεσία  κατά την επιστροφή της απο τους Αγίους Σαράντα στα Ιωάννινα  και ο οδηγός του ταξί, την είχε μεταφέρει  στο νοσοκομείο.

Ο πατέρας της κοπέλας είχε ζητήσει  να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα, καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου την εσωτερική αιμορραγία. 

«Η κόρη μου ήταν υγιέστατη δεν αντιμετώπιζε προβλήματα . Την πρώτη μέρα που μπήκα στο νεκροτομείο να τη δω, είχε  ένα σημάδι στον καρπό της. Και ήταν  από ενδοφλέβια παρέμβαση. Φοβάμαι πως δεν πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά σε κάποια ιδιωτική κλινική. Υποψιάζομαι ότι έκανε κάποια έκτρωση» είεχε πει τότε ο πατέρας το άτυχου κοριτσιού, μη γνωρίζοντας τι πραγματικά συνέβη. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει το epirus-tv-news, από την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα, κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 16χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης απο τα επιτρεπόμενα όρια.

Ο πατέρας ανέφερε:

Στο αίμα του παιδιού μου 2 ώρες  πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg / ml φαρμάκου ύπνωσης, την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα  2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου, ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσπαθούν να καλύψουν το έγκλημα ενός 16χρονου κοριτσιού, προσπαθώντας να καλύψουν τον γιατρό που έκανε την αμβλωση στο παιδί μου. 

Υπενθυμίζεται,  ότι στην Αλβανία είχαν αφαιρεθεί ζωτικά όργανα και ο εγκέφαλος της 16χρονης, άγνωστο για ποιο λόγο, κάτι που έκανε εξαιρετικά  δύσκολη την διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στη χώρα μας.