Βανδαλισμοί σημειώθηκαν χθες τα ξημερώματα στην οδό Αρχαίας Ήλιδος στην Αμαλιάδα, με «θύμα» τα δενδράκια που βρίσκονται κατά μήκος της οδού. Μετά τη φρίκη που προκλήθηκε από την ομαδική θανάτωση σκύλων, χθες ο δήμος Ήλιδας βρέθηκε αντιμέτωπος με μία άλλη εικόνα που μόνο οργή προκαλεί και δυσάρεστα συναισθήματα.

Οι επαγγελματίες που πήγαν χθες το πρωί να ανοίξουν τα καταστήματά τους, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι είχαν καταστραφεί αρκετά δένδρα κατά μήκος της οδού, από τη αριστερή πλευρά καθόδου, καθώς επίσης μία πινακίδα σήμανσης και ένας μεγάλος σιδερένιος κάδος απορριμμάτων.

Δώδεκα δένδρα

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, από την καταγραφή που έκανε ο δήμος Ήλιδας, είχαν προκληθεί φθορές και είχαν σπάσει τα κλαδιά σε οκτώ δένδρα, άλλα δύο δένδρα είχαν ξεριζωθεί, ενώ επιχειρήθηκε η εκρίζωση άλλων δύο δένδρων, ανεπιτυχώς στην προκειμένη περίπτωση. Επίσης, στην περίπτωση ενός επαγγελματία που διατηρεί καφενείο στην περιοχή, είχαν σπάσει και τις γλάστρες με τα λουλούδια που βρίσκονται έξω από το κατάστημα.

Οι καταστηματάρχες όταν αντίκρισαν αυτή την εικόνα δεν έκρυψαν την οργή τους και ενημέρωσαν αμέσως το δήμο Ήλιδας, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, αφού κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ποιος ήταν ο εγκέφαλος αυτής της φθοράς.

Πράγματι στο σημείο μετέβησαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαυρίκος και η γεωπόνος του δήμου και πιστοποίησαν τους βανδαλισμούς και αμέσως μετά ο αντιδήμαρχος μετέβη στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία Αμαλιάδας, όπου και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων.