Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 29 και 28 ετών, καθώς και των δύο συνεργών τους, προχώρησαν οι άντρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι διακινούσαν παράνομα μετανάστες από την Τουρκία προς την ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος των τεσσάρων αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών, παράνομης εισόδου στη χώρα και πλαστογραφίας.

Το συγκεκριμένο συμβάν έγινε σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό, πλησίον των διοδίων Ανάληψης, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε ι.χ επιβατηγό Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό και συνοδηγό τους δύο συλληφθέντες διακινητές, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά έξι αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω μετανάστες είχαν καταβάλει σε έναν εκ των συνεργών, το χρηματικό ποσό των 1.800 – 2.000 ευρώ έκαστος, ενώ επιπλέον προέκυψε ότι, είχαν εισέλθει λάθρα την προηγούμενη ημέρα στην ελληνική επικράτεια, έχοντας ως τελικό προορισμό την πόλη της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων (29χρονος), κατά τον διενεργούμενο έλεγχο, επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού. Οι συλληφθέντες διακινητές θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.