Αντιδράσεις προκαλεί στα Επτάνησα η απόφαση για την κατάργηση τριών από τα οκτώ συνολικά τμήμα του ΤΕΙ Ιόνιων νησιών και χθες ο υπό παραίτηση πρόεδρος του ιδρύματος, καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, σε δηλώσεις του στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΜΗΣ fm, επανέλαβε πως αυτή οφείλεται σε λόγους προσωπικής ευθιξίας, ενώ τόνισε πως είναι απόλυτα αντίθετος με την απόφαση του υπουργείου.

 Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Τρίτη, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση τριών τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο κ. Μαραβέγιας υπέβαλε την παραίτησή του από την Προεδρεία της Διοικούσας Επιτροπής. Η παραίτηση αυτή, βρίσκεται στη διάθεση της υπουργού, η οποία όμως όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν στο εξωτερικό.

 Ο υπό παραίτηση πρόεδρος, σχολίασε πως δεν μπορεί να κατανοήσει το σκεπτικό του υπουργείου να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση, την στιγμή που αύξησε αντί να μειώσει τον φετινό προϋπολογισμό του ιδρύματος, ενώ σε λίγο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο συμμετέχει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

 Το ζήτημα της διοίκησης του ΤΕΙ παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και περίπου μια εβδομάδα και ενώ δημόσια, μια σειρά από φορείς και προσωπικότητες, μεταξύ αυτών και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, έχουν ζητήσει από τον κ. Μαραβέγια να ανακαλέσει την απόφαση του. Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η υπουργός κάνει αποδεκτή την παραίτηση, ο κ. Μαραβέγιας θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί αντικαταστάτης.
TAGS