Πρόταση για την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, του επιχειρηματία στον κατασκευαστικό χώρο Ιωάννη Καρούζου, του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη και άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων για υπόθεση «ξεπλύματος» μεγάλων χρηματικών ποσών μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων και δανείων, υπέβαλε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Ο Εισαγγελέας εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, να παραπέμψει σε δίκη τους Ιωάννη Καρούζο, άλλοτε ισχυρό άνδρα του «Ομίλου Καρούζου», την πρώην σύζυγο του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, τους εκπροσώπους της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ Χρήστο Ρεκούμη και Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, τον Ιωάννη Παναγιωτόπουλο που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της επίμαχης εταιρίας και τον Βίκτωρα Ρέστη, πραγματικό -όπως αναφέρει ο Εισαγγελέας- ιδιοκτήτη της.

Στην πρόταση αναφέρεται πως οι δύο πρώην σύζυγοι, από το 2004 και για περίπου εννιά χρόνια χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να νομιμοποιούν μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ τους καταλογίζεται μεγάλη φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφθασαν στην Δικαιοσύνη πριν περίπου τρία χρόνια, ο Όμιλος Καρούζου, με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή, προχωρούσε σε αγορές ακινήτων -φιλέτων, ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες, έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρία.

Κατά τον Εισαγγελέα, είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων επί σκοπώ δικαιολογήσεως τραπεζικών συναλλαγών με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά , το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών, ατομικών και εταιρικών, σε πιστωτικά ιδρύματα, με μεθοδευμένες παντελώς παράτυπες πρακτικές που αντέβαιναν στο Γενικό Λογιστικό Σχέδιο, και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης με σκοπό πορισμού εισοδήματος....

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι το ύψος των επισφαλών δανείων φθάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

 Κατά τον Εισαγγελικό λειτουργό οι εμπλεκόμενοι με την εταιρία ΦΑΝΤΟΜ πρέπει να λογοδοτήσουν, καθώς η επίμαχη εταιρία φαίνεται να αγόρασε δύο ακίνητα  του Ομίλου Καρούζου αντί «εικονικού» κατά την κατηγορία, τιμήματος 5 εκ.ευρώ, με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ.