Αδιάλειπτη παραμένει η επισκεψιμότητα στον Ιερό Ναό της Αποστολικής Διακονίας στο δήμο Αγίας Βαρβάρας, οκτώ ημέρες μετά τη μεταφορά του ιερού σκηνώματος.

Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 300.000 πιστοί έχουν ανάψει το κερί της προσευχής, έχουν ασπαστεί τα ιερά λείψανα, έχουν απευθύνει παράκληση στην Αγία.

Η προσέλευση, μάλιστα, του πλήθους οδήγησε την Αποστολική Διακονία σε αλλαγή των αρχικών σχεδιασμών για άνοιγμα του ναού από τις 09:00 έως τις 21:00 και πλέον ο ναός ανοίγει από τις 06:30 το πρωί και κλείνει όταν φύγει και ο τελευταίος προσκυνητής.

Σήμερα το απόγευμα στις 19:00 τελέστηκε παράκληση για τους εργαζομένους της Ιεράς Συνόδου, της Αποστολικής Διακονίας και των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Κυριακή, ετελέσθη αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου. Συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος και οι επίσκοποι Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Σαλώνων κ. Αντώνιος και Μεθώνης κ. Κλήμης. Στην ομιλία του ο μητροπολίτης Λήμνου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη σημασία που έχει για την Εκκλησία το συγκεκριμένο προσκύνημα εν μέσω «αυτής της μεγάλης πνευματικής κρίσης».

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, πολυμελής αντιπροσωπεία αξιωματικών του Πυροβολικού, του οποίου η Αγία είναι προστάτιδα, εκκλησιάστηκε, με τους υπόλοιπους πιστούς που συνέρρεαν στο ναό της Αγίας Βαρβάρας.