'Εχασε τελικά τη μάχη με τον θάνατο σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Αττικόν ο εργαζόμενος των ΕΛΠΕ Χαράλαμπος Δευτεραίος, ο ένας από τους έξι τραυματίες του δυστυχήματος στον χώρο του εργοστασίου στις 8 Μαϊου.

Από την πλευρά του ΥΠΑΠΕΝ εκφράστηκαν τα θερμά συλλυπητήρια του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη και του Γ.Γ. Ενέργειας Α. Αλεξόπουλου στην οικογένεια και τους συγγενείς του εργαζόμενου των ΕΛΠΕ

'Οπως τονίζει η ανακοίνωση:

Ο υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας δηλώνουν την αποφασιστική βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κάνει, κατά δήλωσή της, και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης και ο Απ. Αλεξόπουλος υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά την κατεπείγουσα ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων, αναμένοντας γρήγορα σε αυτήν την κατεύθυνση το πόρισμα της σχετικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση.

Την ίδια ώρα τονίζουν την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ και εάν κριθεί αναγκαίο τον επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου τραγικού ατυχήματος στο μέλλον. 

Οι υπόλοιποι πέντε τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται.